workSHOP-olni nagyon jó!

Van a MÜSZI-ben egy kis bolt, a workSHOP.

blog_3.jpg

Mindenféle iparművész meg képzőművész termékeket lehet itt venni: ékszereket, táskákat meg egyéb kiegészítőket. Meg vannak nagyon jó vintage ruhák – a kedvenc ruhadarabom jelenleg egy 300 forintos fehér blúz, amit ott túrtam. 300 Forintért. Háromszáz forintért. A boltot két lány vezeti, ők maguk is alkotó művészek. Nemrég meghirdettek a Facebookon egy workshopot, hogy ezer forintért bárki készíthet magának két darab bőrékszert. Hirtelen nem jutott eszembe egy indok sem, amiért ne mennék el, ezért aztán elmentem. És csináltam magamnak ezer forintért két darab bőrékszert. De még milyet! Hogy milyet? Hát ilyet:

blog.jpg

Meg egy karkötőt is, de karkötők terén még van hova fejlődnöm – nem mintha a fülbevaló készítésben olyan húde profi lennék… –, úgyhogy azt nem osztanám meg a nagyközönséggel.

A lányok nagyon jófejek voltak, mindenben szívesen segítettek. Beszélgettünk, közben alkottunk, és sorra születtek a fülbevalók, nyakláncok, karkötők. Nagyon sok bőr anyaguk van, meg csomó másfajta is, meg kellékek az elkészítéshez, és azt mondták, aki szeretne csinálni valami szépet, nyugodtan ugorjon be hozzájuk máskor is, mert tudják, hogy egyedül kreatívkodni nem annyira jó, viszont többen együtt…! Hát az meg nagyon király. És tényleg. Régen csináltam már magamnak ékszert, és jó érzés volt, hogy kis segítséggel egész tűrhető és viselhető darabot sikerült gyártanom.

Elő a fantáziát, tessék nyugodtan használni! Ezek a workshopok nagyon jó alkalmak hozzá. Ott van egy csomó anyag, bőr meg textil, meg gyöngyök, meg fonalak, segítőkész művészek, meg jófej emberek.

Holnap például: 

karácsonyi ajándékkészítős workshopot tartanak (december 14.), ahol igazán egyedi ajándékot: menő hógömböt lehet készíteni. És nem csak mi magunk készíthetünk ott ékszereket, táskákat, dísztárgyakat, hanem vásárolni is lehet. Ékszert, táskát, dísztárgyat, kiegészítőket, vintage ruhadarabokat. És mindezt a MÜSZI-ben, a Blaha Lujza tér 1. szám alatt, a Corvin áruház III. emeletén.

További infók a workSHOP-ról itt: https://www.facebook.com/workshop.muszi

a MÜSZI-ről meg itt: http://muszi.org/

és itt: https://www.facebook.com/muvelodesiszint

Az utolsó linket érdemes nézegetni, mert a héten kétszer (csütörtökön és szombaton) is tart a workSHOP workshopot, a helyszín és további tudnivalók fent lesznek az oldalon.

Ez meg egy jó kis chilei muzsika, az előadó Pascuala Ilabaca, aktuális kedvencem. 

https://www.youtube.com/watch?v=gdhY7jWS9tQ

Szóval a lényeg: böngésszétek bátran a MÜSZI programjait, mert nagyon széles és színes a kínálatuk.

De nem csak a programjai miatt jó a MÜSZI, hanem ideális hely, ha az ember be akar ülni valahova a barátaival - vagy egyedül -, és akar inni egy jó teát vagy kávét. Vagy sört. Például.

Ha valakiben netán felmerül a kérdés, miért reklámozom ennyire a MÜSZI-t, a válasz igen-igen egyszerű: mert tetszik. Mert jó oda járni. Jók a programok, meg úgy az egész. Hát ezért. Aki nem hiszi, nézzen be.